Matkale uisapäisa tormata ei tasu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seljakott ei pea olema matkajast suurem. Piisab, kui see mahutab just nii palju asju, kui sul tegelikult vaja läheb.
Seljakott ei pea olema matkajast suurem. Piisab, kui see mahutab just nii palju asju, kui sul tegelikult vaja läheb. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Suur suvi on ukse ees ning matkarajad kõigile valla. Kuigi matkamiseks kõlbab iga aastaaeg, ahvatlevad just suveilmad loodust nautima. Kogenud rännusellid muidugi teavad, mida kaasa võtta. Küllap on aga neidki, kes ei tea, kust otsast ettevalmistusega pihta hakata. Alustame plaanist.

Et mitte jagada pelgalt enda tarkuseteri ja kogemusi, mis noorkotka ja kaitseliitlasena mööda metsaradu rännates kogutud, aitas mind siinjuures ka Kaitseliidu Võrumaa maleva nooreminstruktor, veebel Juhan Härra. Esimene asi, mis tema kinnitusel teha tuleb, on selgeks mõelda, miks üldse matkama minna.

«Matkatarkustest rääkides tasub alustada kõige olulisemast. Tuleb küsida endalt: miks üldse matkama lähme, mis eesmärgiga, kuhu, kui kauaks ja kellega? Need on enne retkele minemist peamised küsimused. Kõik see tuleb esmalt läbi mõelda,» lisas Härra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles