Linna eakate innustaja endale hõlpu ei anna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elus raskeid aegu näinud Olga Lea leiab, et elu on tänapäeval lihtsam kui tema nooruses, sest kõike on saada, kui raha on. Ka pensionärid saavad hakkama, kui arukalt elavad. «Ebaõiglust on tänapäeval siiski rohkem,» arvas ta.
Elus raskeid aegu näinud Olga Lea leiab, et elu on tänapäeval lihtsam kui tema nooruses, sest kõike on saada, kui raha on. Ka pensionärid saavad hakkama, kui arukalt elavad. «Ebaõiglust on tänapäeval siiski rohkem,» arvas ta. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga eakate hulgas pole vist inimest, kes ei tunneks üle kahekümne aasta linna pensionäride tegemisi eest vedanud Olga Lead, kes oma energia ja rõõmsa meelega teeb silmad ette aastakümneid noorematele. Kuigi vanaproua on juhtpositsiooni pensionäride liidus käest andnud, on ta võtnud südameasjaks auväärses eas juubilaride meelespidamise.

Olen Olga Leaga lähemalt tuttavaks saanud just Valga eakate õnnitluspidusid väisates. Tihti kohtume ka kultuurikeskuses, kus vanaproua sage külaline on. Mulle meeldib tema juures lahke ja sõbralik olek, hea jutusoon ning huumorimeel. Kunagi ei ole ta kurtnud oma elu ega saatuse üle, kuigi on pidanud läbi elama sõjaõudusi ja viltuvaatamisi, puutumata ei ole jäänud ta kaotusvalust ega haigustestki.

Olga Lea (neiupõlvenimega Pitim) sündis 23. märtsil 1930 Venemaal Leningradi oblastis Novoselje rajoonis töölisperekonnas. Isa töötas kolhoosis sepana ja ema oli kodune. Peres kasvas kolm tütart, kellest noorim oligi Olga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles