Toetust on saanud nii ajakirjandus kui Jänku Juss

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana Võrumaa
Vana Võrumaa Foto: Heino Käos / Valgamaalane

Kultuuriministeerium kuulutas välja tänavuse taotlusvooru toetuse saamiseks Vana Võrumaa kultuuriprogrammist Taotlusi saab esitada 11. veebruarini.

Ajaloolise Võrumaa vaimse kultuuripärandi ja keele säilitamiseks ellu kutsutud programmist eraldas kultuuriministeerium möödunud aastal toetusi 28 projektile. Programmi toel jätkas muu hulgas ilmumist võrukeelne ajaleht ja internetiväljaanne Uma Leht, anti välja võrukeelne Täheke ja jätkus võrukeelsete Jänku Jussi multikate tootmine.

Toetust saadi ka raamatu «Suitsusaunad Vanal Võromaal» ja mitme heliplaadi väljaandmiseks ning teist korda toimunud võrukeelse laulupeo Uma Pido läbiviimiseks.

Programm hõlmab kogu ajaloolist Võrumaad, kuhu kuuluvad Põlvamaalt Kanepi, Kõlleste, Laheda, Mooste, Orava, Räpina, Valgjärve, Veriora ja Põlva vald ning Põlva linn; Tartumaalt Meeksi vald; Valgamaalt Taheva, Karula ja Tõlliste vald ning Võrumaalt Antsla, Haanja, Lasva, Misso, Mõniste, Rõuge, Sõmerpalu, Urvaste, Varstu, Vastseliina ja Võru vald ning Võru linn.

Täpsemat infot saab kultuuriministeeriumi veebilehelt, samast on kättesaadavad ka taotluste blanketid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles