GALERII JA VIDEO: USA ratsaväelased jõudsid piirilinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva lõunaks jõudsid Valka esimesed USA Euroopa vägede 2. rügemendi üksused, mis alustasid oma rännakut Saksamaalt Vilseckist. Suurem peatus tehti Valga-Valka piiripunktis.

USA Euroopa vägede üksused liikusid sõjaväepolitsei saatel, kes suurematel ristmikel peatasid üldise liiklusvoo, et üksused saaksid kiiresti edasi liikuda. Kolonnide liikumine ei tekitanud kummaski linnas suuremaid liiklusummikuid. Piiripunkti sisse seatud Alko1000 juures haarasid aga suurem osa poekliente välja mobiiltelefonid, et üsna tavatud vaatepilti jäädvustada, kui USA ratsaväelased seal väikese peatuse tegid.

Juba neljapäeval on võimalik aga Valka saabunud üksustega lähemalt tutvuda. Kokku on see võimalik neljas Eestimaa linnas ning lisaks Valgale saab tehnikale ja varustustusele silma peale visata veel Tartus, 11. juunil Sillamäel ning 14. juunil Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles