Kivist ja vanametallist sündis iseäralik skulptuur

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeva õhtupoolikul avati muuseumi hoovis pidulikult skulptor Toomas Altnurme maakivist ja vanametallist valmistatud skulptuur. Püstitatud taies tekitab linlastes uudishimu, kuid ka vastakaid tundeid nagu iga omapärane ja uudne asi.
Teisipäeva õhtupoolikul avati muuseumi hoovis pidulikult skulptor Toomas Altnurme maakivist ja vanametallist valmistatud skulptuur. Püstitatud taies tekitab linlastes uudishimu, kuid ka vastakaid tundeid nagu iga omapärane ja uudne asi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga muuseumi hoovi kerkinud omapärane skulptuur on juba jõudnud linlastes tekitada suurt huvi ning vägagi vastakaid arvamusi.

«Sügisel avame muuseumis rahvusvaheliste kogemustega Toomas Altnurme maalinäituse. Teadsin, et ta on ka hea skulptor ja tegin ettepaneku, et ta võiks muuseumi õue teha skulptuuri. Kunstnik haaras mõttest kinni ja nii see sündiski,» rääkis muuseumi direktor Andres Rattasepp.

Nädal tagasi nägigi linnarahvas muuseumi hoovis huvitavat vaatepilti. Kohale toodi hunnik suuri maakive ja vanametalli ning Altnurme asus skulptuuri valmistama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles