Tõrva mehed heidavad oda kodusel tippvõistlusel

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks võidunõutajatest Tanel Laanmäe eelmisel suvel kodulinnas Tõrvas.
Üks võidunõutajatest Tanel Laanmäe eelmisel suvel kodulinnas Tõrvas. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Täna õhtul Tartus Tamme staadionil peetavad 52. Gustav Sule mälestusvõistlus kergejõustikus tõotab tulla kõrgetasemeline, sest Eesti paremiku kõrval on esindatud veel 10 riigi kergejõustiklased.

Legendaarse odaviskaja Gustav Sule auks peetava staadionivõistluse traditsioonilisel peaalal – meeste odaviskes – asuvad võitu jahtima Eesti hetke kolm paremat: Risto Mätas, Magnus Kirt ja Tanel Laanmäe. Seejuures on Kirt ja Laanmäe mõlemad pärit Tõrvast.

Konkurentsi lisavad Pekingi olümpiahõbe lätlane Ainars Kovals, 80 meetri mehed Aleksandr Ashomka ja Vladimir Kozlov Valgevenest.

Meeste kettaheites tuleb tihe rebimine, sest ringi läheb tervelt kaheksa meest, kelle rekord on rohkem kui kuuskümmend meetrit. Tartus on võistlustules olümpiavõitja Gerd Kanter, tiitlivõistluste normatiive sihtivad Martin Kupper ja Märt Israel, tugevad rootslased Daniel Stahl, Niklas Arrhenius ja Simon Petterson, Sergei Rohanau Valgevenest ja Leedu tulevikumees Domantas Poska.

Kuulitõukes saab Kristo Galeta rinda pista lõunanaabrite esinumbri Maris Urtansi ja tänavu 20.58 tõuganud Mesud Pezeriga Bosnia ja Hertsegoviinast.

Naiste kõrgushüppes asub olümpianormi (1.93) jahtima Anna Iljuštšenko. Talle pakub konkurentsi Elizabeth Lamb Uus-Meremaalt. Naiste teivashüppes on Eesti rekordi (4.31) purustamise mõtetega kohal Reena Koll.

Meeste teivashüppes saavad tulevikumehed Robin Nool, Janek Õiglane, Sander Moldau ja Hans-Christian Hausenberg mõõtu võtta Läti esinumbrilt Mareks Arentsilt, kes viis äsja isikliku rekordi 5 meetri ja 70 sentimeetrini. Hausenberg teeb kaasa ka kaugushüppes, kus talle astuvad vastu Mihkel Saks, Henrik Kutberg ja Läti kaheksameetri mees Elvis Misans.

Sprindidistantsidel on eestlaste kõrval stardis Ukraina, Valgevene, Läti ja Leedu välejalad.

Naiste 1000 meetri jooksus on Liina Tšernov lubanud rünnata talle endale kuuluvat Eesti rekordit 2.43,77. Meeste 1500 meetri jooksus lähevad kiiret aega püüdma Allar Lamp, Kaur Kivistik ja Keio Kits. Kõrget tempot aitavad arendada Lõuna-Aafrika Vabariigi esindaja Jerry Motsau ning kiired keskmaajooksjad Ukrainast, Valgevenest ja Lätist.

Copy
Tagasi üles