Kahele maakonna peole on oodata väliskülalisi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärimuspidu Baltica jõuab tänavu Tsirguliina ja Lüllemäe jaaniõhtule, kus vanast ajast pärit traditsioonilistele tegevustele lisaks saab nautida kohalike taidlejate ning väliskülaliste tantsu- ja laulunumbreid.
Pärimuspidu Baltica jõuab tänavu Tsirguliina ja Lüllemäe jaaniõhtule, kus vanast ajast pärit traditsioonilistele tegevustele lisaks saab nautida kohalike taidlejate ning väliskülaliste tantsu- ja laulunumbreid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees / Scanpix

Rahvusvaheline pärimuspidu Baltica on tänavu võtnud fookusesse jaanikombestiku tutvustamise. Valgamaalt on tegemistega liitunud Tsirguliina ja Karula kogukond, kuhu peo väliskülalised külla tulevad.

23. juuni õhtul kell viis võetakse Lüllemäe vabadussamba juures vastu võidupühatuli, kust saavad jaanitulehakatuse endile külad ning millest õhtul süüdatakse ka valla jaanituli. Üheskoos kaunistatakse kiik ja kaetakse söögilaud. Juba tund hiljem alustavad tegutsemist õpitoad lastele ja täiskasvanutele. Keedatakse katlasuppi, lauldakse-tantsitakse rahvalikke laule ja mänge ning viiakse läbi jõu- ja osavusmänge.

Kontsertosas astuvad rahva ette Lüllemäe naisrühm, rahvatantsurühm Meie Memmed, segaansambel Lüllemäe Lüürikud ja moderntantsijad. «Kuna liitusime sel aastal pärimuspeoga Baltica, tuleb meile Valgevenest külla folkansambel Guda, kes jääb meie seltsi päris mitmeks tunniks. Loodan, et saab olema üks tore rahvuslik-pärimuslik kahe kultuuri lõimumise pidu,» sõnas peo peakorraldaja, Karula valla kultuuritöötaja Ene Kaas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles