Ilm soosib suurvõistlust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää MK-etapi klassikasprint
Otepää MK-etapi klassikasprint Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Korralduskomitee tegi täna ametlikult teatavaks, et Otepää maailmakarika etapp murdmaasuusatamises toimub varem väljakuulutatud programmi alusel täies mahus.

Suursündmuse korralduskomitee esimehe Alar Arukuuse sõnul on enamus ettevalmistustest tehtud. «5 km MK-rada on kaetud 20 cm paksuselt kunstlume ja 10 cm ulatuses loodusliku lumega. Samuti on valmis 1,2 ja 1,4 km pikkused sprindirajad, millel laiust seitse meetrit. Täiendavalt on Ansomäe lasketiirus umbes 1000 m³ kunstlund veel varukski,» kirjeldas Arukuusk olukorda.

Tänavune talv on võistlustrasside loomisel kõvasti abiks olnud. Äärmuslikke külma- või soojakraade ei ennustata ka võistlusteks.

Pealtvaatajaid ootavad Tehvandi spordikeskuse staadionil uued tribüünid, mis võimaldavad toimuvat varasemast paremini jälgida. Kuperjanovi pataljoni sõdurite abiga on neilt ka lumi minema veetud.

Eelmisel aastal käis Otepää MK-etappi vaatamas ligi 15 000 pealtvaatajat.

Sündmusele olid eilseks registreerunud 26 riigi võistkonnad.

Otepää MK esimeseks võistluspäevaks on 22. jaanuar, mil naised võtavad ette 10 km eraldistardist ning mehed 15 km eraldistardist klassikatehnikas. Teine võistluspäev toob klassikasprindi, kus naised selgitavad parima 1,2 km ning mehed 1,4 km rajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles