Lähipäevadel võib tulla äikest

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äike on võimas ilmastikunähtus, inimestel on põhjust äikest karta.
Äike on võimas ilmastikunähtus, inimestel on põhjust äikest karta. Foto: arhiiv

Ilmateenistuse ennustuse kohaselt võib lähipäevil Lõuna-Eestis taas äikest esineda.

Igal aastal kahjustab pikne paljude inimeste kodu ning vara, enamjaolt rikub äikese põhjustatud voolu kõikumine kodust elektroonikat. Kõik kodukindlustuse lepingud ei pruugi sisaldada kodus olevate asjade kaitset. Seetõttu tuleks koduomanikel pöörduda oma kindlustusseltsi poole ning selgitada välja, kas nende kodune vara on ikka kindlustatud.

Kuna ükski kindlustus õnnetusi ära ei hoia, siis siinkohal juhised selleks, et pikne meile ega meie kodule liiga ei teeks:

1)      Pikse lähenedes või kodust lahkudes lülita välja elektriseadmed

2)      Ära tee ahju ega pliidi alla tuld, kuna suits juhib hästi elektrit

3)      Korista hoov lahtistest esemetest ning sule aknad – äikese ajal võib tuul tugev olla

4)      Autoga sõida ettevaatlikult, kuna sähvatus võib pimestada

5)      Ära varju puude alla, vaid otsi lagedam ning nõgusam koht (eriti tuleb vältida lehtpuid, kuna neid tabab välk kõige sagedamini)

Soovitatav on hankida ka piksekaitseseadmed ning nende paigaldamisel pidada nõu spetsialistiga. Kui piksevarras juba olemas, tuleks kontrollida korraliku maanduse olemasolu, kuna selle puudumisel juhib varras pikse otse majja, rõhutab IF kindlustus.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles