Noored pakkusid terve õppeaasta jagu maitseelamusi

Valgamaa kutseõppekeskuse restoran Taru sulges suveks uksed.

FOTO: Arvo Meeks/Valgamaalane

Valga linnaelanike seas populaarsust kogunud õpperestoranis Taru oli kolmapäeval selle hooaja viimane tööpäev.

Restorani loomise tingis vajadus. Kuna kokaõppes on olulisel kohal ka teenindusoskus ja menüü koostamine, ei jäänud Valgamaa kutseõppekeskusel muud üle, kui luua ise restoran, kus õpilased praktikat saaksid. Proovitud on nii menüüpõhist kui buffet-stiilis teenindust.

Peakokk Renate Hirschon ning õpetaja Maarika Tikk kostsid kui ühest suust, et kõik on sujunud ladusasti. «Õpilased on väga iseseisvad ning ka siinne olukord näitab, et läinud on väga hästi – kõik toit on ju otsas. Ja see on siin üsna tavaline nähtus. See on kokale kiituseks, kui taldrik on tühi,» lisas õpetaja Tikk.

Tagasi üles