Mis saab suveks kooli unustatud asjadest?

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikooli keldrikorrusel on kuus suurt prügikotitäit riideid ja jalanõusid. Koolisekretär Katre Kurg (esiplaanil) ja koolijuht Hannely Luik-Stogov sorteerivad kooli garderoobi jäetud asju.
Valga põhikooli keldrikorrusel on kuus suurt prügikotitäit riideid ja jalanõusid. Koolisekretär Katre Kurg (esiplaanil) ja koolijuht Hannely Luik-Stogov sorteerivad kooli garderoobi jäetud asju. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mitmel Valgamaa koolil on mure õpilaste asjadega, mis suveks kooli jäetud. Palju on riideesemeid, mida keegi omaks ei tunnista.

Valga põhikooli garderoobidesse on jäänud väga palju õpilaste isiklikke asju, mis tuleks sealt kiiremas korras ära viia.

«Riideid ja jalanõusid jääb tõesti igal suvel tohutul hulgal garderoobidesse. Kui keegi neid omaks ei tunnista, ei jäägi muud üle, kui tuleb korralikumad asjad anda heategevusse ja ülejäänud minema visata. Koolil on ka oma hügieeninõuded, me ei saa neid esemeid riidehoidu niisama seisma jätta. Sügisel poleks ju ka lastel hea kooli tulla, kui garderoobis võõrad asjad vedelevad,» lausus Valga põhikooli direktor Hannely Luik-Stogov.

Ka keldrikorrusel on kuus suurt prügikotitäit riideid ja jalanõusid. Näha oli väga korralike esemeid, mis nägid välja nagu uued. Garderoobides aga hakkasid silma näiteks Nike’i sandaalid, Vansi ketsid, Puma jalanõud ja palju muud. Samuti oli suurtes kottides puhtaid ning korralikke talvepükse, talvejopesid, kampsuneid, dressipluuse, plätusid ja üldiselt kõike, mida võib leida tavalisest riidekapist.

Ka Tõrva gümnaasiumis on sama probleem. «Jah, tõesti on iga õppeaasta lõpus meeletult õpilaste riideid ja muud garderoobides,» tõdes õppealajuhataja Irja Käärik.

«Meil on riidehoidudesse lausa paigutatud stanged, kuhu kooli töötajad riputavad korralikumaid asju, et õpilased enda omad üles leiaks. Kuid sealgi see hulk eriti ei vähene. Stangedel vedeleb siiani ka eelmise aasta asju, korralikumad katsume alles hoida, aga kui keegi ikka tõesti ei taha, siis pole midagi teha,» lisas Käärik, kes  pakkus omalt poolt lahenduseks, et asjad võiks viia näiteks kasutatud riiete poodi.

Maakoolideski on sama probleem. Riidaja põhikooli direktori Ave Rõõmu sõnul on neil küll vähe õpilasi, kuid suvevaheaja algul siiski palju neid asju, mis pole kellegi omad.

«Viimasel koolipäeval kogume kõik maha jäetud asjad kokku ning laseme õpilastel üle vaadata. Neid, mida keegi ei soovi, säilitame sügiseni, et ehk kellelegi meenub suve jooksul, mis võiks talle kuuluda. Need asjad, mida ka siis keegi ei taha, viskame minema,» selgitas Rõõm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles