Tsirguliinas avati mälestuspingid kunagistele õpetajatele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eilsel Tsirguliina alevikus peetud külade päeval toimus palju huvitavaid üritusi ja võistlusi, kuid üheks õhtu oodatumaks sündmuseks oli Tsirguliina keskkooli pargis avatavad pingid kogukonna jaoks mälestusväärsete inimeste auks.

Puhtalt vaid külainimeste eestvedamise ja annetuste najal Arula puidumeistrilt tellitud toekad pingid said endale peale kauaaegsetele pedagoogide Alviine Läti ja Villem Alpi nimed. Seda, et mälestus nende kahe inimese elust ja tegemistest kohalike mällu tugeva jälje oli jätnud, sai selgelt aru nii piirkonna pastori Ivo Pilli kui ka Tõlliste vallanema Madis Grossi kõnedest.

Näiteks Gross meenutas oma algkooli aegadest, kuidas õpetaja ja kooli raamatukogu juhataja Läti tavatses ikka ja jälle tulevast vallavanemat vahetundide ajal rahule ja kaalukusele manitseda. "Ta võttis mul käe alt kinni ja ütles, et üks noorhärra ei tohiks niimoodi tormata... ja nii me siis kõndisime kaks-kolm tiiru koolile peale."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles