Galerii: Tuletõrjeõppus tegi päästjatest püromaanid

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna mängiti Valgamaal Kirikukülas läbi eluhoone tulekahju, mille tarbeks süütasid päästjad ise põlema kõrvalhoone ja elumaja ning harjutasid seejärel hoonetulekahju kustutamist ja inimeste päästmist.

Päästeameti Valgamaa päästepiirkonna juht Alar Roop selgitas, et õppuse käigus põlema süüdatud kinnistu kuulub ühele metsandusega tegelevale ettevõttele. "Kuna hooned oleksid nagunii kuulunud lammutamisele, laseme me vastavalt kokkuleppele ja vastutasuks hoonete kasutamisele tulel enamuse puitkonstruktsioonidest kontrollitud tingimustes ära põleda." Samuti oli õppus kooskõlastatud naabertalude elanike, Keskkonnaameti ja Häirekeskusega.

Õppustel osalesid reageerijatena peale Päästeameti Valga, Tõrva ja Mustla päästekomandode meeste ka  Viljandi operatiivkorrapidaja ning Karula ja Sangaste vabatahtlikud - kokku 22 päästjat. Roopi sõnul oligi õppus suunatud ennekõike koostöö harjutamisele vabatahtlikega ning anda neile ühtlasi võimalus harjutada hoonetulekahju kustutamist ja inimeste päästmist võimalikult reaalsetes oludes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles