Otepää vallavolikogu tagandas esimehe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Otepää vallavolikogu umbusaldas täna volikogu esimeest Kuldar Veeret. Umbusaldamise poolt hääletas viieteistkümnest saadikust kaheksa.

Kell 15 alanud hääletusel valiti umbusaldus koosoleku alguses esimeseks päevakorrapunktiks. Küsimuse all olid Veere umbusaldamine nii volikogu esimehe kui eelarve-, majandus- ja turismikomisjoni aseesimehena.

Mõlemal juhul hääletasid umbusalduse poolt kõik valimisliitude Meie Kodu ja Otepää liikmed ning Reformierakonnas volikokku kandideerinud saadikud Enn Sepma, Merlin Müür ja Aivar Nigol. Vastu oli kuus saadikut: Peeter Kangur IRList, Viljar Teder Reformierakonnast ja valimisliidu Otepää Kodanik esindajad.

Enne teisena päevakorras olnud umbusaldust eelarve-, majandus- ja turismikomisjoni aseesimehe koha osas tõstatas Teet Reedi Otepää Kodanikust küsimuse, kuidas saab olla, et komisjoni esimees – antud juhul Rein Vikard valimisliidust Otepää – on oma töös suutlik, kuid aseesimees Veere mitte.

Kuldar Veere leidis, et umbusaldamise puhul oli tegemist poliitilise võitlusega. Tema hinnangul on Reformierakonnas käsil uuenduste protsess ja vanad liikmed peavad veel viimaseid võitlusi.

«Arvan, et kui Aivar Nigol ja Enn Sepma (Reformierakonnast – toim) ei hooli Reformierakonna piirkonna otsustest või laiemalt Reformierakonna arvamusest ja tahavad ellu viia ainult iseenda otsuseid, oleks neil mõistlik lahkuda Reformierakonnast ja hääletada oma südametunnistuse järgi,» ütles ta.

Enda sõnul üritab Veere nüüd volikogu liikmena senist tööd jätkata. «Üritan endiselt arendada Reformierakonna ja Otepää Kodaniku vahelist koostööd, soovin, et Reformierakond siin piirkonnas areneks ja ma loodan ka edaspidi olla kaasarääkija kohaliku elu suunamisel,» sõnas ta.

Valimisliidud Meie Kodu ja Otepää esitasid Otepää vallavolikogu esimehele Kuldar Veerele 19. mail umbusaldusavalduse, mainides muu hulgas võimetust pidada omavalitsuste liitumisega seonduvaid läbirääkimisi ja võimude lahususe printsiibi eiramist.

KOMMENTAAR

Viljar Teder

Reformierakonna Otepää piirkonna juht:

«Uue võimukoalitsiooni (valmisliit Meie Kodu, valimisliit Otepää ning volinikud Enn Sepma, Aivar Nigol ja Merlin Müür) üks osapool ei ole Reformierakond. Kuigi võimuleppele kirjutasid alla erakonna nimekirjas kandideerinud volinikud, pole nimetatud lepet Otepää piirkonna juhatuses arutatud ja sellel puudub ka laiemalt erakonna toetus.

Merlin Müür ei ole enam ka Reformierakonna liige, ta astus erakonnast välja.

Otepää vallavolikogu reformierakondlased Aivar Nigol ja Enn Sepma läksid eespool mainitud koostööleppega liitudes vastuollu Reformierakonna põhikirjaga ja Otepää piirkonnaorganisatsiooni juhatus kaalub võimalust teha Eesti Reformierkonna juhatusele ettepanek nende erakonnast väljaarvamise kohta.

Aivar Nigol on esitanud ka avalduse oma üleviimiseks Reformierakonna Otepää piirkonnast teise erakonna piirkonda.»

Copy
Tagasi üles