Tehvandil hüpati võidu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluse ellukutsuja Jaan Jüris
Võistluse ellukutsuja Jaan Jüris Foto: Eesti Suusaliit

Tehvandil sai täna teoks juba traditsiooniks saanud «Jaani hüppevõistlus». Mäge käis vallutamas pea 30 sportlast kuuest klubist.

Võistlus viidi läbi samaväärselt suusahüpete maailmakarikaetapi süsteemile, mis koosnes proovivoorust ja kahest ametlikust hüppevoorust, millest viimane hüpati vastavalt esimese vooru tulemustele.

Naisi oli võistlustules kolm ning pikima õhulennu ja esikoha võttis Võru SK/Andsumäe SK esindaja Annemarii Bendi. Tema pikim hüpe kandus 77 meetrini. Teisele kohale tuli tema klubikaaslane Triinu Hausenberg, ning kolmanda koha saavutas Elva Suusaklubi võistleja Airiin Pikk.

Mehi oli võistlustules 20 ning absoluutarvestuse parimaks tõusis 97 meetrise õhulennu teinud  Kaarel Nurmsalu, suusaklubist Telemark. Teine koht kuulus Põhjakotkas Otepää esindajale Artti Aigrole, ning kolmandaks tuli Kristjan Ilves Elva Suusaklubist.

Otepää klubist oli võistlustules kokku kuus sportlast. Karl-August Tiirmaa lõpetas võistluse kaheksandana, Kenno Ruukel kümnendana. 13. Kohal lõpetas Markkus Alter, 19. oli Egert Malts ning 20. Andero Kapp.  

Esimene «Jaani hüppevõistlus» leidis aset aastal 2009, kui endine suusahüppaja Jaan Jüris otsustas korraldada Eesti noorsportlastele suvisel perioodil ühe korraliku võistluse. Sellest ajast saati on võistlust korraldatud peaaegu igal aastal ja see on toonud hüppemäele nii Eesti paremiku kui ka võistlejaid välismaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles