Valgamaa neiu Inglismaal: Brexit hea uudis ei ole

Lea Margus
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külli Parek elab Londonist veidi põhja pool asuvas väikelinnas Bishop`s Stortfordis ja plaanib Inglismaale jääda. Koos elukaaslase Grahamiga kuulub perre ka inglise kokkerspanjeli kutsikas Sherlock.
Külli Parek elab Londonist veidi põhja pool asuvas väikelinnas Bishop`s Stortfordis ja plaanib Inglismaale jääda. Koos elukaaslase Grahamiga kuulub perre ka inglise kokkerspanjeli kutsikas Sherlock. Foto: Erakogu

Mida arvavad Inglismaal elavad eestlased sellest, et britid Euroopa Liidust lahkuda plaanivad? Valgamaalt pärit eestlane Külli Parek sellest vaimustunud pole, kuid kodumaale ta sellepärast naasta ei kavatse.

Nüüd, kui hääletustulemus selgunud, ei toimu protsess nimega Brexit (lühend Brexit on ühend sõnadest «Britain» ja «exit», mis tähendab Suurbritannia lahkumist) üleöö. Algab hoopis pikk ja keeruline läbirääkimiste protsess, mille alustamiseks tuleb esitada Lissaboni lepingu kohane lahkumisteade, misjärel algavad läbirääkimised väljumislepingu tingimuste üle. See protsess võib kesta paar aastat või enamgi.

Üks asi on lugeda lehest «aga»-sid ja «kui»-sid Brexiti tagajärgede kohta, kuid mida arvavad koha peal elavad ja töötavad eestlased ning mis meelt on nende sealne inglastest koosnev tutvusringkond. Mis on nende hirmud?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles