Kas neli või viis vaheaega?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministeeriumi välja pakutud lisavaheaeg jaotaks õppekoormuse koolides ühtlasemalt, kuid pikendaks kooliaastat nädala võrra. Viienda koolivaheaja kehtestamisel on nii toetajaid kui vastaseid. Toetajate arvates vähendab see nii õpilaste kui õpetajate kooliväsimust, vastased ei ole rahul kooliaasta pikenemisega.
Ministeeriumi välja pakutud lisavaheaeg jaotaks õppekoormuse koolides ühtlasemalt, kuid pikendaks kooliaastat nädala võrra. Viienda koolivaheaja kehtestamisel on nii toetajaid kui vastaseid. Toetajate arvates vähendab see nii õpilaste kui õpetajate kooliväsimust, vastased ei ole rahul kooliaasta pikenemisega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Et jaotada koormust ühtlasemalt ning vähendada kevadväsimust, peab mõnigi kool plaani lisada senisele neljale koolivaheajale viies – mõni kool on seda juba teinud.

Omavalitsused ja koolid said õiguse kehtestada soovi korral riiklikest erinevaid vaheaegu üle-eelmisel aastal. Mitu kooli on viie vaheaja süsteemi ka rakendanud.

Valgamaal on seda seni teinud ainult Pühajärve põhikool. Direktor Miia Pallase sõnul on otsus ennast õigustanud. «Lapsed, eriti algklasside õpilased, ei olnud õppeaasta teisel poolel enam nii väsinud. Seda märkasid õpetajad ja kinnitasid lastevanemad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles