Mida peaks silmas pidama Otepää MK külastajad?

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoga tulijatele on Otepää linna piiril avatud kolm parklat.
Autoga tulijatele on Otepää linna piiril avatud kolm parklat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nädalavahetusel Otepääl Tehvandi spordikeskuses toimuva FIS murdmaasuusatamise maailmakarika etapi turvapartner G4S pani kokku meelespea, millega arvestamine aitab häirimatult nautida suusaspordi suursündmust, kuhu oodatakse ligi 15 000 pealtvaatajat.

Parkimine

· Mõtle läbi parkimisega seonduv – nädalavahetusel saab Otepääl parkida ainult eelnevalt ostetud autoloaga. Hoolitse, et luba asuks sõidukis nähtaval kohal alates Otepää linna sissesõidust parkimise lõpuni.

· Kõigile autoga tulijatele on avatud kolm Otepää linnapiiril asuvat parklat, mis asuvad Tartu, Rõngu ja Valga maanteede ääres. Tartu ja Rõngu maantee parklatest viivad tasuta bussid soovijaid Otepää keskväljakule ja tagasi.

· Ärge jätke autosse nähtavale kohale vargale ahvatlust pakkuvaid asju!

· Autoga tulles jäta endale väike ajavaru: varasemate aastate kogemus näitab, et võistluste eel võib Otepää lähistel liiklus tavalisest veidi aeglasem olla – eriti Tartu maanteel, alates Nõunist.
 

Lapsevanemale

· Pange end soojalt ja mugavalt riidesse: ilmateade lubab mõõdukaid külmakraade.

Kihiline riietus aitab kõige paremini sooja hoida, eriti hoolikalt vali aga jalanõusid ja kindaid!

· Väiksemate suusafännide riietel võiksid olla vanemate kontaktidega kleebised – see hõlbustab lapse eksimise korral tema vanemate kiiret leidmist.

· Alla 12aastastele on sissepääs tasuta.

· Alkohol ei sobi spordiga kokku, külma vastu võta termoses hoitaud sooja joogiga.
Ära unusta!

· Kutseid ja erilubasid vahetatakse käepaelte vastu väravas. Enne teele asumist veendu, et võtsid oma kutse kaasa.

· Staadionile pääseb läbi kolme värava, läbida tuleb pileti- ja turvakontroll, millele suure rahvahulga puhul võib kuluda omajagu aega.

Ei soovita!

· Võistluste territooriumile ei lubata suuskade ega koduloomadega, samuti alkoholijoobes või kaasavõetud alkoholiga isikuid.

· Võistluste territooriumile ei ole teretulnud suured loosungid ja bännerid – nad võivad segada teisi vaatajaid, varjates suusarajal toimuvat.

Otepää MK-etapil külaliste ja pealtvaatajate turvalisuse eest vastutav G4S soovib kõigile suusaspordisõpradele elamusterohket võistlust!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles