Tõukerattad kihutavad võidu

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv pilt.
Illustreeriv pilt. Foto: Andres Jalak

Laupäeval, 9. juulil toimub ümber Pühajärve kulgevatel liikumisradadel ja külavaheteedel 1. Pühajärve matkamaraton tõukeratastel. Rada kulgeb asfalt- ja kruusakattega teedel ning on tähistatud.

Tõukerattamaratoni korraldaja Imre Arro ütles, et raja pikkus on 15 kilomeetrit. Start ja finiš on Pühajärve mõisapargis.

„Tõukerattasõit on jõukohane ja kergesti õpitav kõigile ning pakub omamoodi elevust. Lükkad ühe jalaga hoogu, teisega seisad tallalaual - on ju imelihtne.“ julgustas Arro. „Osa saavad võtta kõik ja tulla võib kogu perega.“ Lastele, kes suurele ringile vanuse tõttu ei pääse, on kogu võistluspäeva jooksul avatud tõukerataste osavusrada. Arro lisas, et maratonil on soovitatav kanda jooksujalatseid, naelikuid kasutada on keelatud. Kindlasti tuleb kanda rattakiivrit, soovitav on kanda ka rattakindaid ja kaitseprille.

Kellel isiklik tõukeratas või kiiver puudub, saab selle kohapeal laenutada. Samas tuleb arvestada, et võistluspäeval on laenutuses piiratud arv tõukerattaid.

Auhinnad antakse välja 15 ja 30 kilomeetri distantsidel kolmele parimale mehele ja naisele ning 15km distantsil kolmele parimale tüdrukule ja poisile vanuses 12-16 aastat.

Matkamaratoni korraldab Loodusturism OÜ koostöös Otepää vallaga. Peakorraldaja on Imre Arro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles