Retrofestivalist saab traditsioon

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retrobest tõi juba mullu Pühajärvele rohkesti rahvast.
Retrobest tõi juba mullu Pühajärvele rohkesti rahvast. Foto: Rein Säinas/Valgamaalane

Pühajärvel 1. ja 2. juulil toimunud ajastufestival Retrobest tõi Pühajärve kaldale tuntud artistid, telekangelased ja stiilse retropeo.

Kui palju inimesi retropeost osa võttis, ettevõtmise pressiesindaja Siim Sups esmaspäeval veel öelda ei tahtnud – tema sõnul selgub täpne külastajate hulk nädal teisel poolel. «Küll aga võib öelda, et külastajate hulk täitis ootused: Pühajärve ümbrus oli paksult rahvast täis.»

Suur rõõm oli tema kinnitusel näha, et paljud peokülalised kandsid 1980.–1990. aastate rõivaid ning aksessuaare. Tõsisemad retrofännid saabusid Otepääle sõiduvahenditega, mida tänavapildis enam väga tihti kohta.

Supsi sõnul hoolitsesid just külastajad väga hea festivalimeeleolu tekitamise eest ja see lubab korraldajatel kinnitada, et järgmine Retrobest tuleb juba aastal 2017.

Retrobestil aitas ajas tagasi viia humorist, muusikakriitik ja ajakirjanik Mart Juur, kelle eestvedamisel sai kahe päeva jooksul festivalil näha ja kuulda artiste, kelle seas olid F. R. David, Modern Talking, DJ Bobo, Maria Nayler, N-Trance, Boney M koos Maizie Williamsiga ja ABBORN.

Lisaks tulid lavale Koit Toome ja Sarah, Caater ja Astra, Black Velvet ning Otepäält tuule tiibadesse saanud Marju Länik. Aastakümnete eest edetabelites olnud muusikavideotest tegi ülevaate DJ Arno K videodisko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles