Politsei tabas Valgas teise mehe mõrvas kahtlustatava mehe

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja Valgas E. Enno tänaval, kus mullu leidis aset tapmine.
Maja Valgas E. Enno tänaval, kus mullu leidis aset tapmine. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tänavu 2. aprillil sai politsei teate, et Valgas E. Enno tänava korterist leiti 49aastase Nikolai surnukeha vigastusega pea piirkonnas. Surnukeha saadeti edasi kohtuarstlikku ekspertiisi. Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks algatati kriminaalasi tapmist puudutava seadusepügala alusel.

Täna kinnitas Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Milvi Väin, et arvatav tapja on kinni peetud.

«Juunis pidas politsei kinni 45aastase mehe, kellele on esitatud kahtlustus mõrvas. Prokuratuuri taotlusel võttis kohus mehe vahi alla. Seni kogutud tõendid viitavad, et kuritegu pandi toime pärast korteris toimunud sõnavahetust. Kohtueelne uurimine jätkub ning politsei kogub veel võimalikke täiendavaid tõendeid.»

Nikolai naaber iseloomustas paar päeva pärast veretööd tapetut pigem positiivsete sõnadega. "Hea inimene oli. Poleks uskunud, et temaga nii läheb – ehk kogemata keegi tegi, kui koos alkoholi tarvitati. Tema juures neid tuttvaid ikka käis."

Samas ei saavat Valgamaalasega rääkinud mehe sõnul siiski mingil juhul öelda seda, et tapetu joodik oleks olnud. "Õlut jõi ta küll kindlasti. Aga muud – ma ei tea. Nii palju me ka ei suhelnud."

Tapetud mehel oli olnud ka elukaaslane, keda aga mõnda aega enne Nikolai surma seal naabri sõnul enam näha polnud. Samas kinnitas Valga kodutute loomade varjupaiga juhataja Helle Raja, et just läheduses elav Nikolai endine elukaaslane aitas kaasa sellele, et mõrva järel peremeheta jäänud loomad – kaks kassi ja vanaldane koer – varjupaika jõuaksid.

Üks Nikolai juures elanud kassidest ja koer leidsid uue kodu üpris kiiresti. Teine kass, kellele varjupaigas sai nineks pandud Ziera, pidi esialgu leppima eluga varjupaigas. Kuna aga õige pea sai selgeks, et loom on tiine, toimetati ta hoiukodusse, kus ta elab seni, kuni 13. juunil sündinud pojad on piisavalt suured, et nad emast võõrutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles