Talu toibub tormi hävitustööst

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast tormihoogu oli osa katusest tiigil ujuva lava tekitanud ning ülejäänu tuhande tükina laiali pillutanud.
Pärast tormihoogu oli osa katusest tiigil ujuva lava tekitanud ning ülejäänu tuhande tükina laiali pillutanud. Foto: Erakogu

Küüniniidu talus rullus pühapäevase äikesetormi ajal lahti otsekui jupike katastroofifilmist. Loetud minutite jooksul rebiti lahti hiiglaslik plekk-katus, murdusid puud ja purunesid aknaklaasid.

«See, mida praegu siin näete, on veel täiesti normaalne, kuid – saan näidata pilte tormijärgsest olukorrast – pühapäeval olime kõik šokeeritud. Tegime pilte enne koristamist. Nüüd on neid endalgi õudne vaadata,» juhatas Karula vallas Kõpsi külas asuva Küüniniidu talu perenaine Silja Trahv sisse kohtumise laastatud majapidamise õuel.

Avatud talude päeval osalemine, milleks pererahvas suure pühendumusega oli valmistunud, jääb sedapuhku ära. «Sellest on eriti kahju. Eelmisel aastal käis külastajaid 600 kanti, paljud lastega. Nüüd olid plaanid tehtud just ka lastele mõeldes: meil on väike varss, alpakatall ja tibud. Kahju, et see nüüd ära jääb,» kahetses perenaine. «Aga järgmisel aastal võtame kindlasti osa – ütlemata tore üritus tegelikult.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles