Abita jäänud koer sai varjupaika

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsikaohtu koer oli vaatamata ilmselgelt häda tegevale käpale liikuv, ülisõbralik ning väga usaldav. Tõenäoliselt oli ta kolmel jalal liikunud juba hulk aega – ta sai sellega suurepäraselt hakkama.
Kutsikaohtu koer oli vaatamata ilmselgelt häda tegevale käpale liikuv, ülisõbralik ning väga usaldav. Tõenäoliselt oli ta kolmel jalal liikunud juba hulk aega – ta sai sellega suurepäraselt hakkama. Foto: Paul Poderat / Valgamaalane

Pedaste külas hooletusse jäetud kolmejalgne kutsikas sai eile poolvägisi varjupaika viidud. Eluraskustele jalgu jäänud peremehe teine koer aga hulgub endiselt omapäi.

«Viinalembene vanamees – ja see on pehmelt öeldud – on siiani liikunud ringi oma koeraga, kes on ilmselgelt väga näljas. Kakub prügikaste ümber, veab prügi laiali, haugub agressiivselt autode ja jalgrataste peale. Teemat on kajastatud ka Valgamaalases ja tookord oli koer ketis ja toiduks lehmapead. Nüüd koer enam ketis pole, vaid hulgub omasoodu ja koos vanamehega,» algab vihjekiri (autor Valgamaalasele teada).

«Nüüd nädalapäevad tagasi on tekkinud juurde uus koer, kutsikas. Täna nägin, et kutsikal on esimene käpp arvatavasti murdunud – lotendab ning koer lonkab tugevasti.» Vihjaja kartus oli, et teades omaniku eluviise, jääb see loom abita, võib-olla lüüakse koer lihtsalt maha või tehakse veel kes teab mida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles