Kooli aastapäevaks valmis ajaraamat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teiste seas vaatas oma kooliaega tagasi näiteks Mats Traat (keskel), kes õppis kaks aastat Nõuni koolis 1940. aastatel.
Teiste seas vaatas oma kooliaega tagasi näiteks Mats Traat (keskel), kes õppis kaks aastat Nõuni koolis 1940. aastatel. Foto: Marika Viks

Nõuni, Neeruti ja Päidla kooli vilistlased meenutasid kokkutulekul koolipõlve. Tagasivaade ajalukku oli meeleolukas ja nostalgiline, seda toetas trükisoe kroonikaraamat.

Tänavu oleks Nõuni kool tähistanud oma  250. sünnipäeva. Kuigi õppetegevus koolimajas lõppes 11 aastat tagasi, seisab maja oma kohal. Möödunud laupäeval kogunesid Nõuni kultuurimajja Nõuni, Neeruti ja Päidla koolide vilistlased, et üheskoos tähistada väärikalt kooli tähtpäeva.

«Nõuni kooli 200. aastapäevaks koostas Elisabet Urm masinkirjas trükitud kroonika. Teadaolevalt oli seda ainult neli eksemplari. Üks kokkutulekul osalejatest, Marju Saar, on nüüdseks selle arvutisse trükkinud ning kaante vahele pannud. Kohapeal oli kõigil võimalus seda ajalooraamatut endale soetada,» rääkis Nõuni kooli vilistlane Merike Ennok. Meenutustepäeval tutvustas Saar põgusalt kroonika sisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles