Jändrik kuusk aitab uude puhkemajja tuua vana hinge

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Paidrelt (vasakul) ehitustöö tellijale Ulrich Altenkirchile üle antud pilt ei ole lihtsalt jäädvustus käänulisest puust. 
Sama puu ülesanne on nüüd uude majja tuua see hing, mis siit põlenguga lahkus, ja olla tükike loodust muidu nii steriilses majas.
Aivar Paidrelt (vasakul) ehitustöö tellijale Ulrich Altenkirchile üle antud pilt ei ole lihtsalt jäädvustus käänulisest puust. Sama puu ülesanne on nüüd uude majja tuua see hing, mis siit põlenguga lahkus, ja olla tükike loodust muidu nii steriilses majas. Foto: Paul Poderat / Valgamaalane

Tules rängalt kannatada saanud Kalda turismitalu juurde kuuluv hoone on nüüd tuhast tõusnud ja valmis puhkajaid vastu võtma. Omanik võttiski eile ehitajatelt ehitise ametlikult vastu.

Turismitalu omanik Ulrich Altenkirch lootis pärast mullu septembris juhtunud tulekahjut, et saab elamiskõlbmatuks muutunud maja kindlustuse abiga taastada. Läks teisiti, kindlustus aitaski, kuid vana, rohkem kui saja aasta vanune maja tuli täielikult lammutada ning kohalik ehitusfirma pani püsti endisele identse hoone.

Ettevõtte A.K. Montage OÜ omanik Aivar Paidre oli sel pidulikuvõitu hetkel kohal, et anda Altenkirchile üle sümboolne kingitus: prinditud dekoratiivne pilt jändrikust kuusepuust. Pildil on veidi sügavam tähendus, kui esmapilgul paistab. «See pilt sinu jaoks on tehtud metsas, ja nüüd on seesama puu sinu majas,» andis Paidre kunstitöö peremehele üle. Käänuline kuusk leiti lähedalt metsast. «Peremees tahtis looduslikku disaini trepikäsipuuks ja siis tuli mulle meelde, et metsas on üks põnev puu ...» selgitas ettevõtja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles