Tormimurd ahvatleb matti võtma

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsakahjurite asjatundja Heino Õunapi kinnitusel on tormi langetatud puid liigiti võrreldes kahjuritest kõige enam ohustatud kuused. Inimesel pole vahet: tema vaatab, kuidas ja kust kergemini kätte saab.
Metsakahjurite asjatundja Heino Õunapi kinnitusel on tormi langetatud puid liigiti võrreldes kahjuritest kõige enam ohustatud kuused. Inimesel pole vahet: tema vaatab, kuidas ja kust kergemini kätte saab. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Hiljutine äikesetorm kahjustas tugevalt ka riigimetsa. Langenud puud ahvatlevad puidukahjureid – aga ka inimesi, kes leiavad, et tormimurd justkui kellegi oma pole.

Esialgsete hinnangute kohaselt vajab 3 . juuli äikesetormi tagajärjel Lõuna-Eestis lageraiet umbes 500 hektarit riigimetsa. Suur osa sellest paikneb Valgamaal. Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Valgamaa metsaülema Risto Sepa hinnangul vajab siin lageraiet umbes 400 hektarit metsa.

Torm saabus Eestisse üle Koiva jõe ja liikus üsna sirge joonega Kambjasse Tartumaal. Tormikahjustustest ülevaate saamiseks kasutas RMK esimest korda drooni ja helikopterit. «Tormikahjustusi on umbes 100 kilomeetri ulatuses Valgamaalt Tartumaale,» ütles RMK juhatuse liige Tavo Uuetalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles