Õpetajad usuvad, et nende võimuses on kiusamist ennetada

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lastekaitse Liidu metoodika «Kiusamisest vabaks!» põhikoolituste tulemusel hakkavad sügisest väärtustele põhinevat metoodikat kasutama 25 uut kooli lisaks senisele 81-le. Valgamaalt liitus esimesena Valga Priimetsa kool, nüüd on liitunud ka Valga Jaanikese kool.

Aprillis avaldatud «Kiusamisest vabaks!» tulemusuuringutest selgus, et pärast kuut kuud metoodikaga tegelemist uskusid õpetajad varasemast rohkem, et nende võimuses on kiusamist ennetada. Programmi «Kiusamisest vaba lasteaed ja kool» juhi Liivia Tuvikese sõnul on väga positiivne, et õpetajad näevad metoodikas võimalust oma klassis valitsevat õhkkonda parandada ning lastele seeläbi eluks olulisi väärtusi õpetada.

«Ühtlasi oleme loomas uusi võimalusi, et ka seni liitunud koolid saaksid end täiendada ning õppida üksteise kogemustest,» rääkis Tuvike. Ta lisas, et kuigi koolil on oluline roll kiusamise ennetamisel, siis kiusamisvaba keskkonna loomise võtmeks on nii lastevanemad kui ka teised last ümbritsevad täiskasvanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles