Võrtsjärv ootab kalapüügihuvilisi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Lõuna-Eesti Kalastajate klubi kutsub kõiki kalapüügihuvilisi laupäeval, 29. jaanuaril Eesti Maaülikooli Limnoloogiakeskuse juurde Võrtsjärve jääle – toimub kalapüügivõistlus Võrtsjärve Karikas 2011.


Tegemist on juba kolmandat korda toimuva üritusega, millega soovitakse populariseerida kalastamist kui virgestavat tegevust värskes õhus ning soodustada kalastajatevahelist suhtlemist. Võistlusjärgselt on võimalik tutvuda järvemuuseumi ekspositsiooniga ning järveteadlane Ain Järvalt peab loengu Eesti angerjakasvatusest.

Kalapüügivõistluse reglemendi järgi võisteldakse kahes individuaalklassis: kuni 16aastaste ja üle 16aastaste arvestuses. Täiskasvanud võistlejatel on võimalus koonduda ka kuni neljaliikmelisteks võistkondadeks, kes siis samuti omavahel mõõtu võtavad.

Võistluspüük toimub selleks ette nähtud akvatooriumis. Püügivahend on kirptirguga varustatud taliõng, mille võib varustada traditsiooniliste talikalastamisel kasutatavate naturaalsete söötadega.

Võitjad selgitatakse välja saakide kaalumise teel ning neid autasustatakse karikate või medalite ja muude meenetega. Lisaks loositakse kõigi osalejate vahel välja rohkesti auhindu. Et arusaamatuste vältida, paluvad korraldajad enne võistlust kindlasti tutvuda täieliku võistlusjuhendiga Lõuna-Eesti Kalastajate klubi kodulehel.

Kõik kalastajad võivad teha heateo Elistvere loomapargi heaks, annetades saagi loomapargi asukate toidulaua rikastamiseks. Püütud kalad koguvad kokku kalastusklubi liikmed.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles