Tulevased olümpiavõitjad võistlevad Otepääl

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Esmakordselt peetakse Eestis Juuniorite ja U23 maailma meistrivõistlusi murdmaasuusatamises, kahevõistluses ja suusahüpetes. Täna algavatele suurvõistlustele on oodata ligi tuhandet sportlast ja tiimiliiget.


Võistlustele on registreerunud 37 riigi esindused. Kaugeimad tulijad on Austraaliast ja Argentiinast.

Võõrustajad on stardis 35 atleediga. Enim on eestlasi esindatud murdmaasuusatamises.

Kõige rohkem võistlebki talvepealinnas murdmaasuusatajaid – ligi 430. Suusahüppajaid on üle 150 ja kahevõistlejaid ligi 80. Esimest korda on Eestis võimalik näha naiste suusahüppevõistlusi.

Otepääle on oodata mitmeid kõlavaid nimesid. Meestest võib kõige tituleeritumateks pidada sakslast Tim Tscharnket ja Venemaa esindajat Alexander Panžinskit, mõlemad võitsid Vancouveri olümpial hõbemedali.

Teiste seas võistlevad ka tänavuse Tour de Ski 10. koha omanik Alex Harvey ning väliseestlane Len Väljas, kes teeninud maailma karikavõistlustelt punkte – mõlemad mehed esindavad Kanadat. Starti on oodata äsja lõppenud Otepää MK-etapi klassikasprindi 8. koha omanikku Teodor Petersoni Rootsist. Sama riigi koondises võistleb teinegi tugev sprinter Calle Halvarsson, kes Libereci MK-etapil vabatehnikasprindis 9. koha saavutas.

Naistest teevad kaasa Otepää MK-etapi klassikasprindi kvalifikatsiooni kõige kiirem Hanna Falk ja finaalis 2. koha saavutanud Hanna Brodin – mõlemad Rootsist.

Kahevõistlejatest võib ära märkida sakslase Johannes Rydzeki, kes hetkel maailma karikavõistluste üldarvestuses 9. kohal ning korra sel hooajal ka MK-etapil poodiumile tõusnud.

Suusahüppajatest võib näha sakslast Richard Freitagi, kes Oberstdorfi MK-etapil 13. koha saavutas.

Kõik juuniorite ja U23 MMi võistlused on pealtvaatajatele tasuta. Parkimine Otepääl ja lähiümbruses on samuti prii.

Suurvõistlus kestab 31. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles