Taludes pakuti toitu meest kanepini

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sangaste Kunstimäe turismitalus olid lisaks kohalikele kanepitoodetele müügil ka küüslaugutooted, mida Kurevere külas asuva Antsoti talu peremees Imre Õim (vasakul) huvilistele tutvustas.
Sangaste Kunstimäe turismitalus olid lisaks kohalikele kanepitoodetele müügil ka küüslaugutooted, mida Kurevere külas asuva Antsoti talu peremees Imre Õim (vasakul) huvilistele tutvustas. Foto: Taavi Niittee / Valgamaalanelane

Avatud talude päevast võttis Valgamaalt osa seitse talu ja ettevõtet. Külalised said näha koduloomi, sõita hobusega, süüa kanepiseemneid ja mekkida koduveini.

Helme vallas piimatootmise ja loomakasvatusega tegelevas Upruse talus tervitas pühapäeval külalisi peremees Allan Ilisson, kes soovis kõigepealt, et äsjasündinud vasikale üht korralikku nime pakutaks. Selleks oli mehel kuuri seinale üles seatud tahvel, kuhu külalised said kirjutada oma nimevariandi või anda olemasolevatele hääli.

Edasi viipas rõõmsameelne talupidaja külalised õuel seisva laua juurde, kus sai juua värsket ja rammusat lehmapiima ning maitsta kodutehtud kohupiima ja juuste. Ilissoni sõnul valmivad tema juustud, erinevalt paljude teiste toodangust, pastöriseerimata piimast. «Mina pean õigeks, et piima ei tohiks enne juustu tegemist ära tappa,» arvas Ilisson, kellelt sai kõiki juustusorte ka endale koju kaasa osta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles