Valgamaa metsades on seeneuputusest asi kaugel

Taavi Niittee
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu teisigi seeni, üritasime ka kukeseeni korjata noaga lõigates, kuna kusagilt on meelde jäänud, et neid pinnasest välja rebides võib kahjustada õrna maa-alust seeneniidistikku.
Nagu teisigi seeni, üritasime ka kukeseeni korjata noaga lõigates, kuna kusagilt on meelde jäänud, et neid pinnasest välja rebides võib kahjustada õrna maa-alust seeneniidistikku. Foto: Taavi Niittee / Valgamaalane

Kuna sotsiaalmeedias esimesed postitused kukeseentest ja muudest metsaandidest juba levivad, otsustas ka Valgamaalase reporter koos sõbraga Lõuna-Eesti metsadesse head ja paremat otsima minna.

Seenelkäigu jahimaadeks valisime seekord Hummuli valla lõunaserva Aitsra külas, kus vaatamata suve alguses möllanud ulatuslikule metsapõlengule endiselt sadade hektarite viisi rikkumata metsa kasvab. Samuti oli meil kui aastatepikkuse kogemusega hobiseenelistel meeles nii mõnigi sealne metsatukk, kust tühja korviga harva lahkuda on tulnud.

Olgu aga kohe alguses ära öeldud, et seenesaak jäi seekord kümmekonnast seenepeatusest ja mitmest korjetunnist hoolimata kesiseks. Kõige paremini võttis metsas valitseva olukorra kokku sõber, kes pange ja noaga mätaste vahel ukerdades taamalt otsekui endale üha uuesti ja uuesti korrutas: «Ütleme nii, et seeneuputusest on asi kaugel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles