Valgamaa taas punase laterna osas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaal on sel aastal varasemast rohkem politseile teatatud nii kehalistest väärkohtlemistest kui avaliku korra rasketest rikkumistest. Viimasel juhul leiavad vägivallajuhtumid aset avalikus kohas – eelkõige tänaval. Foto on illustreeriv.
Valgamaal on sel aastal varasemast rohkem politseile teatatud nii kehalistest väärkohtlemistest kui avaliku korra rasketest rikkumistest. Viimasel juhul leiavad vägivallajuhtumid aset avalikus kohas – eelkõige tänaval. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui üleriigiliselt on kuritegevus Eestis justkui jõudsalt kahanemas, siis Valgamaal läks esimesel poolaastal kuritegusid kirja viiendiku võrra mullusest enam.

Justiitsministeeriumi andmetel langes kuritegude hulk Eestis aasta esimeses pooles kaheksa protsenti. Kui 2015. aasta esimese kuue kuuga registreeriti 16 253 kuritegu, siis sellel aastal oli neid 14 946.

Samas on kuritegude registreerimine kolmes maakonnas kasvanud. Punase laterna rollis on seejuures Valgamaa, kus kuritegusid kirja läinud viiendiku võrra mullusest rohkem. Kui eelmise aasta esimese kuue kuuga registreeriti neid maakonnas 284, siis tänavu 341.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles