Tõrva Raadio alustab oma uut hooaega

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva raadio kollektiiv tööhoos
Tõrva raadio kollektiiv tööhoos Foto: Arhiiv / Valgamaalane

Sel suvel kõlab Tõrva Raadio kuulajate kõrvus juba viiendat hooaega. Saated on eetris küll vaid 17 päeva, kuid ettevalmistused algasid juba aasta alguses.

Paika on pandud uued saated, programm ja loomulikult uus toimetus. Ka sel aastal juhatab Tõrva Raadios vägesid peatoimetaja Marietta Juurikas. «Olen tõesti juba mitmendat korda peatoimetaja, aga ega ma ju seda tööd ei teeks, kui see mulle ei meeldiks,» lausus Juurikas.

Ka teised toimetuseliikmed on mõnevõrra tuttavad. Päevavööndi toimetaja on Karl Kirt, õhtuvööndi toimetaja Edgar Metsar, muusikajuht on Rannar Park, reklaami- ja turundusjuht Teve Rajamets, tehnikajuht Margo Metsoja, stuudiojuht Kadriann Kalamees ja uudistetoimetaja Romet Piller.

Lisaks muule uuele asuvad ka raadioruumid uues kohas. Suvine aadress on neil Tõrvas asuv Veski 9. Noortel oli ruumidega tükk tegemist. Tublid raadiohääled ehitasid seinu, pesid põrandaid ning lagesid ja parandasid aknaid hiliste tundideni. 

Kuna ruumid olid täiesti tühjad, kuid meeskonnale ometi mööblit tarvis, saatsid noored laiali abipalve. Otsiti nii mööbliesemeid kui ka vaipu ja muud sellist, et stuudio hubasemaks muuta. Noortele üllatuseks tuli appi terve kogukond ning toad täitusid üsna kiirelt. Raadiotoimetus teebki siinkohal suure tänukummarduse kõigile, kes stuudio kujundamisele kaasa aitasid. 

Muudatusi on ka suvises programmis. Juurde on tulnud uusi saateid, nende seas «Tõrva suvitaja», mida mõnus kuulata koduste tegemiste kõrvale. Selles saates ootavad ees auhinnamängud, nii et tasub kõrvad kikkis hoida. Vanad lemmikud on samuti alles, nende seas «Tõrva ärataja», «Õhtu koos», «Raadioteater» ja õhtused muusikasaated.

Meeskonnas palju muutusi ei pole. «Eks mingi liikumine ikka on, mõni tuleb ja mõni läheb. See on loomulik. Üldiselt on mul oma tiimiga väga vedanud. Eks ikka on närv enne raadioperioodi veidi sees, aga kui sellised inimesed mind ümbritsevad, siis see peaaegu ununeb,» sõnas Juurikas. Täna käivad stuudioruumides veel viimased ettevalmistused ning pannakse paika veel viimsed detailid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles