Norralannad olid parimad

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juuniorite ja U23 MMi juunioride 5km vabatehnika distantsil võtsid kolmikvõidu norralannad. Maailmameistriks tuli Ragnhild Haga ajaga 13:50,6. Teine oli Kari Oeyre Slind (+5,6) ja kolmas Heidi Weng (+8,0).
 

Värske maailmameister oli võistlusega väga rahul. «Tunnen ennast hämmastavalt, ma poleks seda iial uskunud seda – võib öelda, et minu unistus sai teoks,» sõnas Haga.«Püüdsin esimesel ringil mitte kõike välja panna, et viimasel ringil oleks piisavalt jõudu.»

Teise kohe omanik Slind oli arvestanud, et just norralannad võivad olla tema tugevaimad konkurendid. «Teadsin, et meie võistkond on väga tugev, seega olin arvestanud, et nad võivad olla ka minu suurimad ohustajad,» ütles Slind. Küsimusele kuidas norralannad oma võitu tähistavad, vastas naerusuine Slind, et šokolaadi süües.

Kolmanda koha omanik Weng tunnistas, et alustas võib-olla natukene liiga kiiresti. «Esimene ring oli hea, aga teisel polnud enam sellist värskust,» lisas ta.

Eestlannadest saavutas parima koha Kelly Vainlo, kes oli ajaga 15:40,4 54. kohal. Kati Tammjärv oli 62. – ajaga 15:52,4 – ja Meril Beilmann 66. – ajaga 15:58,6. Võistluse lõpetas 86 sportlast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles