Valik Valga turul on kirju

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaalt turule müüma tulnud Hele Skutansi sõnul kasvavad sellel aastal eriti hästi aiamarjad nagu punane ja mustsõstar.
Võrumaalt turule müüma tulnud Hele Skutansi sõnul kasvavad sellel aastal eriti hästi aiamarjad nagu punane ja mustsõstar. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Täna, 2. augusti keskpäeval võis Valga turult leida väga laia valiku aia-, põllu- ja metsasaadusi: kohal on nii maasikad kui kukeseened.

Hele Skutans Võrumaalt Kaika külast, kes müüs nii mett, kukeseeni, marju kui mitmeid muid aiasaadusi, ütles, et seeni on metsas praegu vähe. Ka pohli pole tema sõnul näha. Tema sai enda omad märjemalt soiselt alalt. Kiita ei ole ka meeaasta, kuivus ja seejärel liigne vihm ei olnud mesilastele sobilikud. "Vihmaga ei käi ju mesilane väljas, istub tarus ja sööb oma tehtud tööd," ütles Skutans. See-eest on tema sõnul sellel aastal palju koduaias kasvavaid marju.

Jaanikese külast Tõlliste vallast turule kauplema tulnud Tõnu Tombi sõnul, kes müüs turu kõige odavamaid õunu "Martsipani" ja "Valget klaari" 80 sendiga kilo eest, polnud see aasta erinevalt eelnevast õuntele hea. Õunad pakuvadki head saaki tema sõnul üle aasta. Seevastu mõned teised müüjad ütlesid, et õunaaastat võib lugeda päris heaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles