Borrelioosi on Valgamaal esinenud kahel korral

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puugid võivad levitada nii puukentsefaliiti kui ka borrelioosi. Kui esimese vastu on võimalik end vaktsineerida, siis borrelioosi vastu vaktsiini pole.
Puugid võivad levitada nii puukentsefaliiti kui ka borrelioosi. Kui esimese vastu on võimalik end vaktsineerida, siis borrelioosi vastu vaktsiini pole. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Borrelioosi on käesoleval aastal Valga maakonnas terviseameti andmetel esinenud kahel korral, kuid Valga haiglas pole jooksva aasta jooksul keegi haiglaravi vajanud.

Valga haiglasse pole jooksva aasta jooksul puugiga kokkupuute tõttu haiglaravi vajanud ükski inimene, kuid erakorralise meditsiini osakonda on sel aastal pöördutud siiski 48 korral. «On võimalik, et osa patsiente on pöördunud ka perearsti juurde, kuid selliste juhtude kohta puudub haiglal teave,» lisas Valga haigla juhatuse assistent Kadri Alasoo.

Puukentsefaliiti nakatumist 2016. aasta esimeses pooles Valga maakonnas ei esinenud, kuid borrelioosi juhtumeid on Valgamaal olnud kaks. Terviseametil on andmed olemas nii registreeritud haigusjuhtude kui ka oletatavate nakatumiskohtade kohta, kuid alati ei pruugi need kattuda. «Näiteks pöördub tallinlane arsti juurde pealinnas, aga nakkuse võis saada näiteks Pärnumaal,» täpsustas terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles