Katlakivi võib saada kodumasinale saatuslikuks

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvimasinaid tuleb regulaarselt hooldada ja katlakivist puhastada. Katlakivi tekkimine sõltub suuresti ka vee karedusest, seega tasuks vee karedust testida. Kui kohvimasin katlakivi eemaldamata tõttu rikki läheb, siis ei kehti ka enam garantii.
Kohvimasinaid tuleb regulaarselt hooldada ja katlakivist puhastada. Katlakivi tekkimine sõltub suuresti ka vee karedusest, seega tasuks vee karedust testida. Kui kohvimasin katlakivi eemaldamata tõttu rikki läheb, siis ei kehti ka enam garantii. Foto: Liis Treimann / Postimees

Enamik kodumasinaid, mis puutuvad kokku veega, vajavad aeg-ajalt katlakivi eemaldamist. Eemaldamata katlakivi takistab näiteks kohvimasinas veevoolu ning vee kuumenemist, mõjutades nii masina funktsioneerimist kui ka joogi maitset.

Terviseameti keskkonnatervise osakonna peaspetsialisti Knut Tamme sõnul vee karedust eraldi joogivees ei hinnata, kuid olenevalt konkreetsest piirkonnast ja veeallikast võib vesi liiga kare või liiga pehme olla.

«Toorvee kvaliteet erineb piirkonniti tulenevalt geoloogilistest erisustest, mitmes Eesti piirkonnas on olnud probleeme raua sisaldusega ning kõrgenenud fluoriidide tasemega,» selgitas Tamm ning lisas, et ühisveevärgist tarbijateni jõudvas vees suuri erinevusi ei ole, kuna vesi peab vastama kõikjal samadele kvaliteedinõuetele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles