Uus terviseraamat on pühendatud naistele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ajakirjal 60+ ilmus neljas terviseraamat «Avameelselt naistest».

«Mehe kõrval elav naine hoolib enamasti kaasa tervisest. Ehk isegi rohkem, kui mees ise,» ütles raamatu koostaja, ajakirja 60+ peatoimetaja Eve Rohtla. «Naine hoolitseb mehe eest ennastsalgavalt ja unustab enda vajadused ära . Kuni ühel hetkel seisab perekond šokeeriva fakti ees ja küsib, miks ema haiglas on. «Ja mis nüüd meist saab?»»

Kui terve või haige on Eesti naine, selgub Euroopa tervise ja eeldatava eluea alase teabesüsteemi ülevaatest. Saame teada, et 2011. aastal jäi Eesti 65aastastel naistel keskmiselt elada veel 20 aastat. Meestel ligikaudu 15 aastat. Euroopa Liidu keskmised näitajad on vastavalt 21 ja 18 aastat, mis tähendab seda, et Eesti naiste eeldatavad eluaastad on üle ühe ning meestel üle kolme aasta lühemad võrreldes EL keskmiste näitajatega. «Kurb. Tervena elatud aastate arvutused annavad teada, kui palju aastaid elavad inimesed hea tervisega, ilma krooniliste haigusteta,» lisas raamatu koostaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles