Külalistemaja hoovilt saab soetada ka ehedat Valgamaa kraami

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laadad ja muud suvised rahvaüritused on hea võimalus oma käsitööesemeid tutvustada ja kontakte vahetada. Seda võimalust kasutab tihti ka Maire Riit.
Laadad ja muud suvised rahvaüritused on hea võimalus oma käsitööesemeid tutvustada ja kontakte vahetada. Seda võimalust kasutab tihti ka Maire Riit. Foto: Erakogu

Võrumaal, Varese külalistemaja hoovis toimub 13. augustil esimene Pühajõe käsitöölaat. Sellel müüvad oma tooteid Lõuna-Eesti käsitöölised ja väiketootjad.

«Lõuna-Eestis on ehe käsitöö ja ise nokitsemine olnud alati au sees. Meie piirkonnas on palju osavaid meistreid, kes teevad oma kätega ilusat ja erilist käsitööd või toodavad väikeses koguses erinevaid tooteid, mis sageli poelettidele ei jõua. Pühajõe käsitöölaat on neile võimalus oma tooteid tutvustada,» selgitas üks ettevõtmise korraldajaid Reimo Ani.

Pühajõe käsitöölaada idee sündis käsitöömeistritel endal. Juba pikemat aega olid käsitöölised mures, et laadad on sageli liiga suured, mistõttu kaob nende eriline käsitöö muu kauba sisse ära, ja samuti on suuremaid rahvahulki kohalemeelitavate laatade kohatasu väikesele käsitöölisele liiga kõrge. Nii toimubki Pühajõe käsitöölaat Varesel, külalistemaja hoovis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles