Festival toob Tõrva helilooja ja priimabaleriini

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Grünberg
Sven Grünberg Foto: Erakogu

Tõrva kinomajas Koit leiab 10.–14. augustini kolmandat korda dokumentaalfilmide festival Tõrva Dokfest. Sel aastal üllatab festival vaatajaid eritahuliste eluloofilmidega nii Eesti kui välismaa inimestest, kellel kõigil on rääkida oma lugu.

"Dokumentaalfilmide näol on tegemist võimalusega vaadata kõrvalt tõestisündinud lugusid ning ammutada neist just endale parajasti vajalikuna näivat. Sel aastal oleme selleks võimaluseks loonud teiste inimeste eludest õppimise", sõnas festivali kunstiline juht Marianna Kaat.

Kokku linastub Dokfestil kümme filmi, mis jutustavad lugusid vaadelduna kümnest erinevast vaatenurgast. Kavas on võimalik näha mitmeid tunnustusi saanud filme, sealhulgas Berliini festivali «Ahtung Berlin» filmiauhinna saanud film «Parchim International», Amsterdami rahvusvahelise dokumentaalfimide festivali publikuauhinnaga pärjatud film «Sonita» ning Sundance filmifestivali žürii peaauhinna võitnud film «The Wolfpack».

Eesti filmidest näidatakse kolmapäeval, 10. augustil maailma esmaesitlusena ning festivali avafilmina «Ühe unistuse maja», mis loob kollektiivportree Tallinna balletikoolist. Erikülalistena tulevad kohale režissöör Ruti Murusalu, produtsent Erik Norkroos ning priimaballeriin Kaie Kõrb.

Neljapäeval, 11. augustil on muusika- ja filmihuvilisel võimalik osa saada helilooja Sven Grünbergi teekonnast filmis «Bonus track». Pärast filmi on külalistel võimalik arutleda filmis nähtu üle režissöör Riho Västikuga ning budistliku helilooja endaga.

Tõrva Dokfesti korraldab MTÜ Rabarebased. Meeskond koosneb noortest kinoentusiastidest, kellest enamik on Tartu Ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia tudengid. Festival saab teoks koostöös Tõrva linnavalitsuse, MTÜ Mondo, Nordea ning teiste koostööpartneritega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles