Komisjon soovib Alar Näämelt valimiskampaania raha tagasi nõuda

BNS
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Valga aselinnapea Alar Nääme peab kohtu otsusega Valga linnavolikogust lahkuma.
Endine Valga aselinnapea Alar Nääme peab kohtu otsusega Valga linnavolikogust lahkuma. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) kavatseb Harju maakohtus omastamises süüdi mõistetud Tallinna kesklinna linnaosa vanemalt Alar Näämelt tagasi nõuda tema isiklikuks valimiskampaaniaks kulunud raha, kirjutab Õhtuleht.

Kohus leidis, et Tallinna kesklinna valitsuse mullu 18. jaanuaril ja 13. veebruaril Valga kultuurikeskuses korraldatud kontserdid olid valimisüritused. Hoolimata sellest, et nimetatud kontsertidel ei tehtud otsest valimispropagandat, viitas kontsertide ajastatus ja korraldamise viis soovile tutvustada Alar Näämet ja teha talle kui kandidaadile valimisreklaami.

ERJK valmistab ette Näämele tehtavat ettekirjutust. ERJK aseesimehe Kaarel Tarandi sõnul küsitakse prokuratuurilt tõendeid korraldatud kontsertide osas ja halduskohtult otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles