Ainsana jõudis naistest finišisse Valgamaa esindus

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Admiral Pitka luureretk 2014
Admiral Pitka luureretk 2014 Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Laupäeval Raplas lõppenud rahvusvahelise Admiral Pitka luurevõistluse võitis Tartu maleva meeskond, teiseks tuli Scoutpataljoni 1. ja kolmandaks Soome 2. võistkond.

Võitjameeskonda kuulusid Indrek Roos, Jaanus Roos, Indrek Rebane ja Rain Eensaar.

Käesoleva aasta võistlus paistis silma välisvõistkondade väga heade tulemuste poolest. Esikümnes lõpetasid üks Soome ja kaks Taani võistkonda.

Luurevõistlusel osales ka kaks naiskonda, kellest Naiskodukaitse Rapla ringkonna võistkond katkestas ja Valgamaa maleva esindus tuli 16ndaks.

Kokku lõpetas Admiral Pitka luurevõistluse 17 võistkonda 25 startinust. Omavahel võtsid mõõtu Eesti, Poola, Soome, Taani, Suurbritannia, Rootsi, Ameerika Ühendriikide, Hispaania ja Leedu riigikaitse organisatsioonide esindused.

„«Võistlus on läinud Admiral Pitka vaimus,»“ sõnas Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili. «„Ei ole ainult meeskonnasisene toetus, vaid ka meeskondadevaheline.»

Maailma üheks raskemaks militaarvõistluseks peetaval Admiral Pitka luurevõistlusel pidid neljaliikmelised võistkonnad 2.–6. augustini läbima varjatult kontrollpunktist kontrollpunkti liikudes linnulennult ligi 120 kilomeetrit.

Admiral Pitka luurevõistlus on rahvusvaheline sõjalis-sportlik üritus, mis toimub igal aastal erinevas Eesti piirkonnas, et vähendada Eesti võistkondade koduväljaku eelist. Eesmärk on mõõta reaalsusele võimalikult lähedastes oludes osalejate väljaõppetaset, relvastust/varustust ning kindlasti ka moraali.

Kaitseliidu korraldatava militaarvõistluse juht on Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili, võistluste peakohtunik on Soome reservohvitser kapten Tomi Haimelin. Võistluse peakorraldaja on Kaitseliit, ettevalmistusele ja läbiviimisele on kaasatud nii kaitsevägi, Erna selts, reservohvitseride kogu, laskurliit kui teised organisatsioonid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles