Millist nägu näitab meile alanud august?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

August on kolmest suvekuust keskmine ja suveilm peaks ka terve aastaaja kohta olema kõige mõnusam, vastuvõetav näiteks igale puhkajale. September hakkab mõnel aastal näitama juba sügise nägu.

Ilmateenistuse arvamuse järgi pole alanud kuu mitte just eriti lootusandev. Juba 2. augustil pakkus ilmateenistus välja, et südasuvist sooja on käesoleval kuul oodata vaid paaril päeval. Lähema nädala ilm seda tõenäoliselt ei paku. Kogu Euroopa põhjapoolsem osa on jahedavõitu. Vaid Vahemeremaades püsib üsna suvine, 25–30 soojapügalaga temperatuur ning esialgu need õhukihid põhja suunas ei liigu.

Kaugel Sise-Venemaal ulatub soojanäit küll tihtipeale 30 kraadini, kuid meie jääme vähemalt nädalaks mõningate kohalike sadude piirkonda 20 kraadi lähedaste temperatuuridega. Kuu keskpaigaks peaks sooja ja vihma tulema juuliga võrreldes märksa vähem. Atlandil keerutavad taas võimsad õhukeerised, aga sealt pole meie kanti suurt midagi liikumas, ainult lõunast pisut pilvi ilma erilise sooja ja suuremate sadudeta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles