Tõrva tulevad nii kunagised tähed kui noored tegijad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näha saab ka ansamblit J.M.K.E eesotsas Villu Tammega.
Näha saab ka ansamblit J.M.K.E eesotsas Villu Tammega. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Täna algavad Tõrvas järjekordsed Tõrva Tule-Päevad. Koos kultuuri- ja loodushariduspäevadega „«Las jääda ükski mets» ning Tõrva Dokfestiga pakuvad need võimalust osa saada mitmepalgelisest programmist. Selle kõrgpunkt on üheksas tule, vee ja muusika vabaõhuvaatemäng Tõrva Loits, edastas Tõrva linnavalitsuse liige Siim Ausmees.

Tõrva kirik-kammersaali eestvedamisel toimuvad kultuuri- ja loodushariduspäevad viivad osalejaid loodusmatkale Karula rahvusparki, pakuvad võimalust osaleda Wimbergi luuleõhtul ning kuulata Eesti Rahvusmeeskoori kontserti „«Rännak».

Hispaania kultuuri austajatel on võimalik külastada Claudia Ševtšenko flamenkotantsutrupi etendust, Tõrva linna külastab ka Audru pasunakoor ning loodusravihuvilistel on võimalik osaleda loengul «Enesetervendamise võtted looduses».

Kolmandat korda toimuval Tõrva Dokfestil linastub kokku 10 dokumentaalfilmi. Festivali esilinastus on Ruti Murusalu dokumentaalfilmil «Ühe unistuse maja». Eesti esilinastus on Saksa dokumentaalfilmil «Parchim International».

Dokfesti selle aasta fookuses on filmid, mis räägivad tugevatest isiksustest. Portreteeritud saab nii helilooja Sven Grünberg, pastor Gennadiy Mokhnenko, naisräppar Sonita Alizadeh kui tantsija Maher Shawamreh.

Lisaks on võimalik kaasa elada sisserändajatele, sõjapõgenikele, Tallinna balletikooli tantsijatele, Hiina investorile Jonathan Pangile ning kuuele välismaailmast ära lõigatud vennale. Tervele perele pakub visuaalselt erakordset vaatepilti dokumentaal «Oli kord üks mets».

Suurim tule, vee ja muusika vabaõhu vaatemäng Tõrva Loits avab külalistele uksed 13. augusti õhtul ning pakub sellel korral iseseisvumise ja vabaduse tähendusest läbi aastakümnete. Sündmus kannab alapealkirja «Tere Perestroika? 1991 vs 2016.»

Kuulajate-vaatajate ette astuvad veerandsaja aasta taguse aja aja muusikaikoonid J.M.K.E, Vennaskond ja Kuldne Trio kui praegust aega peegeldavad tipptegijad Elephants from Neptune ja Avoid Dave. Mahlakate väljaütlemistega vürtsitab kontserti Mihkel Raud.

Lisaks leiab Tõrvas viie päeva jooksul aset ettevõtmisi, millest eripalgelisemateks võib pidada kolmapäevaõhtust Tõrva Rattaöö nimelist ühist rattasõitu, kahepäevast kalapüügivõistlust „Tõrva Vooker ning neljapäeval ja reedel peetavat Tõrva ÖÖLani nimelist arvutimängude võistlust. Reedel on traditsiooniline öine autoorienteerumisvõistlus ning pühapäeval kapitühjenduspäev.

Spordisõpradele pakuvad kindlasti huvi Tõrva keskväljakul toimuvad Eesti meistrivõistlused naiste rannavõrkpallis. Muusikasõpradel on võimalik osaleda ansambli Vinland ja Inese kontsertidel.

Tänavusi Tõrva Tule-Päevi jääb lõpetama 14. augustil kell 15 Tantsumäel toimuv kontsert-etendus „«Tõrva 90 –– aja jälgedes», kus räägitakse Tõrva linna lugu läbi aastakümnete.

Tõrva piirkonnas ja Tõrva Raadio koduleheküljel levib ka 14. augustini Tõrva Raadio sagedusel 90,0 MHz, mille eestvedajad on Tõrva noored.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles