Maavalitsuse kadumine leinameeleolu ei tekita

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavanem Margus Lepik avaldas lootust, et maavalitsuse töötajad leiavad rakenduse uutes, maavalitsust asendavates asutustes.
Maavanem Margus Lepik avaldas lootust, et maavalitsuse töötajad leiavad rakenduse uutes, maavalitsust asendavates asutustes. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haldusreformi kava näeb ette maavalitsuste peatset kadumist. Valga maavalitsuses suhtutakse töökoha tulevasse hinguseleminekusse mõistvalt.

Rahandusministeeriumi kava kohaselt kaovad maavalitsused praegusel kujul 2018. aasta märtsiks. Nende asemele tulevad nelja regiooniga regionaalamet ja maakonnakeskustesse riigiasutusi koondavad riigimajad.

Maavanem Margus Lepik kinnitas, et maavalitsuste roll on muutunud. «Oleme teiste maavanemate ja ministriga ka asja arutanud ja kavas on sees ka mitu maavanemate ettepanekut. Regionaalamet oli ka üks idee, mille maavanemad ministrile välja käisid. Keegi maavanematest muutuste vastu ei ole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles