Meesjuunioride suusavahetusega sõidu võit läks Saksamaale

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Juunioride 10 km + 10 km suusavahetusega sõidus tuli maailmameistriks Saksamaa esindaja Markus Weeger ajaga 53:31,1, teine oli Venemaa esindaja Konstantin Kulejev (+19,5) ja kolmanda koha sai soomlane Perttu Hyvärinen (+19,9).
 

Veenva ülekaaluga maailmameistriks tulnud Weeger tunnistas, et mingit erilist taktikat tal enne sõitu ei olnud. “Üritasin võistluse käigus vaadata, kuidas mul läheb. Viimasel ringil nägin, et mul on jälitajate ees piisav edu ja see andis jõudu juurde. Ma olen tohutult õnnelik,“ ütles sakslane.
 
Kulejevi meelest tegid ilmaolud võistluse küllaltki keeruliseks. “Minu suusad töötasid väga hästi, aga kohati oli tuul väga tugev. Üldiselt kõik sujus ja olen oma tulemusega rahul,“ lausus Kulejev, kes asub starti ka homme.
 
Perttu Hyvärineni meelest ei olnud täna võimalik kulla eest võidelda, sest Markus Weeger oli teistest selgelt üle. “Olime liiga väsinud, et Markust jälitada. Võistlesime hõbeda ja pronksi pärast, kuld oli pärast klassikasõitu läinud. Olen
üllatunud ja õnnelik, et pääsesin poodiumile, sest olin klassikas miskipärast väga nõrk,“ rääkis soomlane.
 
Eesti esindajaid oli stardis 4. Parimana saavutas Aleksandr Maslennikov 28. koha. Avo Sambla oli 33., Karl Laasik 39. ja Janari Rajas 45. Võistluse lõpetas 80 sportlast.
 
Keeruliste ilmaolude tõttu jääb Otepääl pidamata kahevõistluse meeskonnavõistlus, sest liiga tugev tuul ei lubanud korraldada suusahüppeid.

Õhtul on kavas ilmaolude paranemisel suusahüppajate meeskonnavõistlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles