Jõekääru kontsert pakkus elamusi kuhjaga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõekääru kontserdil pakkusid ühe unustamatu elamuse kolm tenorit – Urmas Põldma, Jaan Willem Sibul ja German Gholam Torres-Pardo.
Jõekääru kontserdil pakkusid ühe unustamatu elamuse kolm tenorit – Urmas Põldma, Jaan Willem Sibul ja German Gholam Torres-Pardo. Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Pikka aega militaarfestivali lahutamatuks osaks olnud Jõekääru kontsert pakkus suvelõpuelamust seekord nädalajagu hiljem. Esialgne kartus, et see muutus publiku arvule mõju avaldab, purunes juba enne kontserdi algust.

Võiks väita, et publikut kogunes Pedeli poolsaarele sama palju kui eelnevatelgi aastatel. Ausalt öeldes, olid mul pisikesed eelarvamused seoses kontserdiga, kuid õhtujuht Urmas Vaino oma suurepäraste vahemärkustega, mis rahvale suu naerule tõi, ning hispaania kuldkõri German Gholam Torres-Pardo hajutasid need koheselt. Oli nauditav kuulata hispaanlase etteasteid Verdi ja Puccini ooperitest.

Ka Urmas Põldma ja Jaan Willem Sibul oma tuntud headuses ja kooskõlas suutsid taas kord üllatada. Oli see ju minule esimene kord neid nii-öelda elusast peast laval kuulata. Võrreldes teleri vahenduselt kuulduga ja nähtuga oli ikka vahe sees küll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles