Aegunud Rootsi kroonid tekitavad endiselt segadust

Liisi Ploom
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisena lähevad Rootsis vahetusse 100kroonised. Seega tasuks kuupäevadel silm peal hoida, et kauplustes ei tekiks segaseid olukordi aegunud rahaga.
Järgmisena lähevad Rootsis vahetusse 100kroonised. Seega tasuks kuupäevadel silm peal hoida, et kauplustes ei tekiks segaseid olukordi aegunud rahaga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lehelugu lugeja murest aegunud valuutaga tõi toimetusse veel mitu samateemalist vihjet. Selgub, et Rootsi riik on ette võtnud suuremat sorti kupüürivahetuse, mis omajagu segadust külvab.

Kui möödunud nädalal võis arvata, et vaid aegunud 20kroonised põhjustasid Rootsis segadust, siis mõni aeg hiljem selgus, et probleeme on teistegi kupüüridega. Nimelt proovis tõrvalanna Malle Elbrecht maksta Visby toidupoes 50kroonisega, kuid sarnaselt 20kroonisega kuulutati seegi kupüür kehtetuks. Tookord õnnestus naisel siiski ost sooritada tänu kaardimaksele.

Valgamaa kutseõppekeskuse rahvusvaheliste projektide juht Rainer Kuutma, kes külastab Rootsi kuningriiki üsna tihti, tõdes, et rootslased on kupüüride vahetuse ette võtnud väga kiirelt ja see tekitab probleeme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles