Eestlased jäid teatesõidus teise kümnesse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindre Bjoernestad Skar.
Sindre Bjoernestad Skar. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

Meesjuunioride 4 x 5 km teatesõidu võitis Otepääl toimuvatel juunioride ja U23 MMil Norra koosseisus Emil Iversen, Erik Bergfall Brovold, Mathias Rundgreen ja Sindre Bjoernestad Skar ajaga 49:10,5.
 

Hõbemedalid läksid Venemaa meeskonnale koosseisus Gleb Retivikh, Sergei Ustjugov, Konstantin Kulejev ja Denis Katajev. Kaotust Norrale kogunes neil lõpuks 2,2 sekundit.

Kolmas koht kuulus Soome meeskonnale koosseisus Sami Lähdemäki, Iivo Niskanen, Antti Ojansivu ja Perttu Hyvärinen. Soomlased kaotasid võitjatele 12,8 sekundit.

Viimasele 5 km vahetusele minnes oli venelaste edu Norra ees veidi enam kui 15 sekundit, kuid norrakate ankrumees suutis väga tugevat sõites vahe tagasi võtta ning viimasel paarisajal meetril ka mööda minna.

Norralaste ankrumees Skar teadis rajale minnes kohe, mida tegema peab. «Alustasin kohe väga tugevalt. Minu ainus eesmärk oli Venemaa kinni püüda ja võit Norrasse tuua. Hõbemedalid ei oleks meid rahuldanud. Meil on väga tugev meeskond,» ütles norralane.

Venelaste esimese vahetuse mees Retivikh tunnistas, et meeskond on veidike pettunud. «Meil on head sportlased, lihtsalt norralased olid täna tugevamad,» sõnas venelane.

Soome viimase vahetuse sõitja Hyvärinen oli kolmanda kohaga rahul. «Kõik meeskonnaliikmed on võistelnud MMil mitmel distantsil, oleme pisut väsinud. Üldiselt on meil väga hea meeskond. Oleme saavutatuga rahul,» rääkis soomlane.

Eesti meeskond koosseisus Mattis Jaama, Janari Rajas, Avo Sambla ja Aleksandr Maslennikov saavutas 14. koha. Kaotust võitjatele kogunes 2:24,4. Tulemuse sai kirja 19 meeskonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles