Otepääl stardib ka Euroopa meister

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Pruus võitis juunis Lätis Siguldas peetud maastikumaratoni Euroopa meistrivõistlused.
Peeter Pruus võitis juunis Lätis Siguldas peetud maastikumaratoni Euroopa meistrivõistlused. Foto: Erakogu

Laupäeval Otepääl peetaval Eesti maastikurattasarja eelviimasel etapil on stardis ka maastikurattasõidu valitsev Euroopa meister Peeter Pruus, kes teeb kaasa 49 kilomeetri pikkusel distantsil. Rattur loobus väljakutsest, mida pakub korraldajate maha märgitud 1000 tõusumeetriga 83kilomeetrine rada.

Sportlase sõnul ei ole vaja põhjusi kaugelt otsida. «Pikem distants oleks kõva trenni eest, kuid 49kilomeetrisel rajal stardivad kõik minu põhikonkurendid ning tase on seal hoopis tugevam. Lähen võidu peale välja, vähemaga ei lepi, kuigi ega vastaseid ei saa ka alahinnata,» ütles Pruus, kes ootab mõõduvõttu suure huviga, et näha Eesti tugevaimate maastikuratturite hetkeseisu.

Otepää maratoni trass on tänu uutele korraldajatele saanud värskenduskuuri ning tuleb ka Pruusile laupäeval üllatusena. «Ei ole sellega veel lähemalt tutvuda jõudnud, samas sobib mulle kõik ning  tehnilist osavust nõudvates kohtades teistele alla juba ei jää. Tean, et Austa on krossis väga osav, Püta võib-olla mitte nii väga, mina ehk mahun kuskile sinna vahele.»

Eesti Maastikurattasarja liidrid Austa ja Pütsep tervitavad tugeva konkurendi lisandumist. «Mida tihedam konkurents, seda põnevam. Tänu puhkusele olen saanud treenida ja ehk tiba teravam, kui eelmistel sõitudel,» sõnas Pütsep. Ta lisas, et Pruusi osalemine ei pane teda otseselt rohkem pingutama või üle oma varju hüppama.

Caspar Austa arvates lisab see sõidule värvi ja Pruusi näol on kindlasti tegemist arvestatava konkurendiga, kuigi sarja võitmise nimel tuleb rinda pista pigem Pütsepaga.

Olümpiamängudele kaasaelamisega aega sisustav Pruus vaatab 2016. aasta hooajale tagasi suure rahuloluga. «See on üks parimaid, mis siiani olnud. Tunnen, et olen oma elu tugevaimas vormis ning aina paremaks läheb. Säravaim hetk oli kindlasti Euroopa meistritiitel, aga väga rahul olen ka teise kohaga Eesti meistrivõistlustel ja Poolas toimunud UCI 1.2 kategooria ühepäevasõidul.»

Samas pole tema hooaeg veel läbi. «Kindlasti on ees võistlusi, kuhu tahaks tulemust tegema minna. Oktoobris lähen näiteks maastikuratta mitmepäevasõidule Lõuna-Aafrikasse.»

Otepää maratonile esmakordselt tulijatele soovitab Pruus rajaprofiiliga eelnevalt tutvuda. «Kui sa pole palju trenni teinud, ei tasu liiga tugevalt alustada ning üle oma võimete sõita. Kesta tuleb lõpuni välja, et saaks kogu päeva nautida!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles